Idag har varit en riktigt bra dag

Dagen började med att vi åkte till v-ås och handlade jord, gräsfrön och lite ditte å datten till trädgården.

När vi kom hem så var det cykelträning med fem-åriga dottern. Det går riktigt bra, det enda som behöver tränas på är starten och att stanna. Just när hon ska trampa iväg så vickar hon på styret och hamnar i diket :D
Men men det kommer hon snart på.

Så har vi fixat elen i tjejernas nyrenoverade rum. Det kommer att komma bilder på det senare.

Vi har även planterat blommor i rabatten och alldeles strax så ska vi sätta oss och äta varm å mumsig lasange *smaskens*

Mycket att göra men välldigt roligt, imorgon blir det förhoppningsvis ett lugnare tempo i Granhem.

Vafaaan....jag har missat en timma

Vi åkte till Bauhaus jättetidigt imorse för att komma hem tidigt och fixa klart tjejrnas rum. När klockan var tio och vi skulle åka hemåt så ringer David, kan ni åka till till Biltema och köpa en nyckel storlek så och så. Ok det kan vi ju inte det är ju en timma kvar tills det öppnar....döööh.
Det var det ju inte klockan var elva och vi har missat en timma.....jag blir tokig......
Det är bara att sätta fart så att vi vinner tillbax timman då ;)

Usch för färdigförpackade kycklingbitar i folie.

Jag blir lika besviken varenda gång vi tillagar ett paket med färdigdelade och kryddade kycklingbitar. Visserligen så var det en "billigare" variant av den sorten, men vi har testat den dyrare varianten också och det är inget för oss.
För det första så smakar det ingenting.
För det andra så är det knappt något kött på bitarna, det är mest ben.
Och för det tredje så är kycklingbitarna aldrig klara i tid.

Vi sätter oss vid bordet och förväntar oss en god middag...men nähääää. Riset är ok, såsen är ok och kycklingen är rå i mitten. Det rinner en massa rosa saft från biten jag skar i *bläää*. Hmmmmm då är dax att försöka göra kycklingen ätlig. Jag rensar bort det köttet som finns på de små, små benen och steker upp det i stekpannan(med krydda).
Tjaaa vi blev relativt mätta och barnen har lugnat ner sig, men var det gott...nääääää
Nästa gång så blir det en hel kyckling som vi delar och kryddar själva, vi är vana med kryddor i maten även barnen. Så när man råkar ut för så smaklös mat så blir man ytterst besviken ;)

Frisörernas kväll

Igår kom barnens mormor och morfar och hälsade på. Vi åt Tacos och satt och pratade vid matbordet en lång stund. Medans vi vuxna pratade om ditten och datten så fixade tjejerna frisyrer åt mina föräldrar.

Morfar fick först en tuppkam och senare så blev det en toffs i luggen.
image60

Mormor fick mest en bakåtslickad frisyr med myyycket vatten i :)
image61

Tintin var själklart med.
image62

Och så fick han hälsa på Bamse, Tintin han bara älskar katter men de brukar inte vilja hälsa på honom ;)
image63

Äntligen......

Äntligen, äntligen, äntligen är våren här på riktigt :)

Idag var jag ute en stund på förmiddagen, jag jobbar eftermiddag den här veckan :( Jag satt ute en stund med en kopp kaffe och njöt i den bleka solen. Men inte bara det, nädå jag plockade hundskit som har legat under snön *blää*

Men men ....tjejerna gungade

Gungande tjejer


Tass han forsatte med sitt alldeles egna projekt: Uppgrävning av tomten.

image59
Efter ett nej så nöjde han sig med att bara vila tassarna i gropen :)


Jag hittade även några vårblommor. Det är nästan alltid de som blommar först i våran trädgård. Jag har ingen aning om vad de heter men det är jättefina och de brukar få stå ett par dagar ungefär. För sen är de upplockade och ska sättas i vatten enligt tjejerna. Så har det tyvärr varit de senaste tre åren, men jag hoppas att de får sitta i år. För blommor är finnas på sin egna plats i trädgården tycker jag.

V?rblommor

Nu är det dax för mig att skjutsa barnen till dagis och för mig att åka till jobbet.

Höns bortskänkes

Nu har vi bestämt oss för att avveckla våran hönsgård. Det är en tupp och 11 höns.
De flesta av hönsen kommer ifrån ett hönseri. De såg ut som frysta kycklingar när vi köpte dem för snart ett år sedan, nu är det jättefina och värper hur bra som helst.

V?ra h?

Antingen så tar ni hela flocken eller bara några höns, det är upp till er. Men självklart så blir vi helst av med hela flocken till en och samma person.

Kloklippning del 2

Idag åkte vi iväg med Tass till veterinären för kloklippning. Först så ville de testa att klippa klorna utan lugnande spruta, vi försökte. Men det gick inge vidare, inte ens när vi var ute ur rummet. Han blev bara stressad och började flåsa, då sa vi stopp.
Det var inte det lättaste att sätta sprutan i bakpartiet heller, första gången hon försökte så var Tass på väg med tänderna. Då satte vi på en stor tratt och så fick vi hjälp av ännu en sköterska, jag tog hand om barnen. Till slut så fick han sin spruta och han lugnade ner sig och låg helt lugnt på golvet, men inte så att han var helt borta.
Nu är klorna klippta och vi är lite fattigare ;) Men det är helt ok.

Kloklippning del1

Idag åkte vi iväg med Tass till en djuraffär i stan där de hjälper till med kloklippning. Det gick inge vidare :(
I och med att Tass inte tillåter att vi tar i tassarna så ville de ha på en munkorg, inte så konstigt. Vi fick på munkorgen en gång och knäppte runt huvudet, den åkte av lika fort......
Vi försökte få på den några gånger men vi gav upp. Han vill INTE och vi vill inte stressa upp en gammal hund. Så när vi kom hem så ringde vi veterinären och beställde tid där. Det är ingen billig historia med nersövning, om det nu behövs. Men men, vad gör man inte för en gammal hundracka :)

Tass