Det var ett tag sen sist

Men nu är det dax för lite uppdateringar och några bilder.

Idag var zoe på ett kalas för sin dagis kompis Magdalena som fyllde fem år.
Då var de på Mc D.
43773-20


En morgon när jag vaknade så satt tjejerna i soffan och åt frukost. Den här mogonen så blev det ändå yoghurt och flingor, en annan morgon så var det jordgubbssylt och rostad lök i varsin tallrik *bläää* Det luktade otroligt illa.
43773-19

Jag fick med Dennis på en bild oxå, annars är han otroligt motvillig till det :)
43773-18


Här är sista bilden på en liten Zoe i rosa och grått:)
43773-21


Idag firade vi lilla mor.

Vi åkte till Eskilstuna idag för att bjuda min mamma på lunch, hon fyller år snart med då ska de åka till Teneriffa :). Eftersom det börjar bli mycket barn så valde vi TunaPark där det finns mycket plats för spring. Vi fick med oss Roger + familj och även Robert + familj, det var riktigt lyckat så det gör vi nog om någon gång...eller ??? ;)
Med oss fick vi självklart kameran.

43773-16
Mamma Tina med Zoe och Ada

43773-17
Kusin Alex

Ada
Storebror Robert och Åsa med Ada.

Registrering av Tass

Idag fick vi papper ifrån Jordbruksverket så att vi kan registrera våran Tass. När jag hade fyllt i hela blanketten så var ju frågan var de små klisterlapparna med ID-nr på har tagit vägen. Vi visste att vi fick med de bland papprena på Tass, men med två småbarn och en karl som trodde att han kastat lapparna... :(  Vi hittade de till slut, under en hög med dvd-omslag vid datorn :)

Registrering av Tass

Nu har vi testat våran nya kamera

Nu har vi hämtat våran nya digitalkamera och resultaten är strålande :D
Vi har inte tagit så mycket kort ännu men det verkar fungera bra och bilderna blir skarpa. Det stora problemet just nu är att ingen är villig till att vara porträtt-objekt. Så det fick bli en bild på Jack.

Nya kameran



Jack och Bamse myser i soffan

43773-12

Sjuka barn....

är det tråkigaste som finns ;)
Idag och igår så har jag varit hemma med Tilda 3 år. Hon har feber och är välldigt trött och grinig. Feber har hon haft till och från i flera veckor, oftast är det lungt på morgonen men ju längre dagen går desstå varmare blir hon. Oftast så ligger febern runt 38 grader på eftermiddagen. Jag funderar på att ringa våran husläkare imorgon för att får lite tips...hmmm...jaaa vi får se.

Förresten så har vi beställt en digitalkamera nu :) Det blev en Canon Powershot A530 med extra 512mb i minne(http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010099305). Det jag har läst om den verkar bra så jag hoppas att det är så oxå :D

Idag har vi varit ute

och pysslat i trädgården. Bland annat så körde Patrik ett lass med ved och jag fickade staketet så att lilleman Jack inte kan smita. Vi har även gått en runda med hundarna och tjejerna, det är riktigt skönt ute idag. Och jag har bestämt mig för att köpa en digitalkamera istället för att ta med mobilen. För bilderna blir inte riktigt bra men det funkar :)

43773-11

43773-10

43773-9

Zoe har kalas

Idag fyller Zoe 5 år och vi har haft kalas:)
Hon fick kläder, en princess-krona, en gosehund, en cykel, ett puzzel och lite småsaker. I år så köpte vi en tårta istället för att göra själva. Marzipanen var orange och fyllningen i var någon slags gräddfyllning med små persikobitar i, jättegod!
43773-8

43773-7

Nu har vi varit hos veterinären.

Veterinären försökte klämma och känna på Tazz, det gick inte så bra. Han tyckte det var välldigt obehagligt, speciellt när hon kom till bakbenen. Tazz fick en spruta så han somnade och sov sött under undersökningen. Medans Tazz sov och vi väntade på veterinären så passade vi på att klippa klorna :)
Efter hon hade klämt klart på Tazz och sköterskan hade rakat bort allt hår så såg man att det fanns två små hål och en en rejäl svullnad. Ur den så kom det var och massor med vätska :(
43773-5
Vi fick med oss två recept och en tid för återbesök på Fredag. Nu ligger han i vårat sovrum och ser alldeles deprimerad ut, med en stor tratt på huvudet. Lilleman Jack ska få åka hem till Mormor och Tintin i några dagar så Tazz får vila upp sig och bli pigg å kry igen.

Våran Tazz

Våran Tazz har fått ont i ett ben. Vänster framben är alldeles svullet, det finns ett litet sår på baksidan av benet och vi har försökt titta på det. Känner man på benet så är det varmt och när vi försöka smörja såret så känns det som en liten knöl. Vi ska till veterinären imorgon så får de titta på det. Vi hoppas på det bästa och att allt blir bra igen.

43773-4

Självklart så ville tjejerna oxå vara med på bild

43773-3

Pjäsens hundhem

Det var här vi hittade våran Tazz
Pjäsens hundhem
www.pjasenshundhem.se

Det var ett tag sedan :D

Den största förrändringen i våran familj är att vi har köpt en omplaceringshund som heter Tazz. Han kommer ifrån pjäsenshundhem, de var och hämtade honom ifrån Skövde. Han är 8 år blandras mellan Schäfer och Jämthund. Och han är väldigt stoor, han väger ca 45 kilo och är ca 70 cm högt. Det ser lite roligt ut när våra två hundar sprallar runt på gården :)

43773-1
Den här bilden är tagen när vi åkte på utflykt till en sjö. Hundarna fick springa lösa på den långa stranden och barnen lekte i sanden. Det var himla skönt att sitta i solen och dricka kaffe och äta hemagjorda mackor :D