Bockarna bruse ska visas på TV-KAK

I helgen så måste man titta på www.tvkak.com då ska de visa bockarna brusa från Förskolan Duvan. Jag vet inte vilken tid eller dag men det skulle visas i helgen. Det är tyvärr all info jag har :)

Årets lucia

Lucia på dagis börjar 7:30 varje år och så får man kaffe och skinkmacka efter att barnen har sjungit klart.
I år var Zoe en lucia och Tilda hon vägrade vara något, hon höll åtminstone ett ljus i handen :)

43773-36

Kvällen innan lucia så halkade Zoe i sovrummet och slog upp hakan. Vi fick en tid 20:45 på akuten i Köping och det blev en stor spruta i hakan och två styng. Därav det fina plåstret under hakan.

43773-37

Efter vi hade fikat klart med årets första skinkmacka så spelade femårs-gruppen bockarna bruse. I den första varianten som var en "vanlig" teater så var Zoe berättare. Sen blev det en andra variant som var en musikal, där var Zoe mellanbocken bruse :)

Det var tänkt att Tilda skulle se ut så här på luciadagen.
43773-35
Det var några dagar innan när vi letade fram kläder och ljus till tjejerna.
Men alla har vi rätt att ändra oss ;)

Helgen i Göteborg

Vi åkte på Lördags morgon vid 8:40, barnen tittade på film under resan dit. Ungefär runt 12 så var vi framme vid hotellet och då hade vi ätit frukost på vägen. Vi började med att hämta våra biljetter till Universeum och ställa in våra väskor på hotellet. Sen var vi klara att ta bussen som gick från hotellet direkt till korsvägen, där både Liseberg och Universeum ligger. Vi började högst uppe i regnskogen och gick neråt.
43773-27

Till slut så hamnade vi där man kunde testa roliga saker, det var en hel del om rymden....
43773-31

Det fanns även ett rum där man bland annat kunde testa att åka cross
43773-29

43773-28

När vi hade gått igenom hela Universeum passade vi på att äta mat. Självklart ;) så blev det pannkaka till tjejerna, Patrik och jag åt salladsbuffé där det även fanns pasta och kyckling.
Vi tog bussen tillbaka till hotellet som heter Riverton och checkade in. Barnen började med att bädda ner sig i den stora sängen. Och sen för att inte bli allt för trötta så tog de en dusch och la sig på sängen en stund till :)
43773-30

När vi hade vilat oss och bytt kläder så gick vi ut på stan igen. Den här gången så skulle vi hämta pengar och åka till Jul på Liseberg. Vi fick en beskrivning på vägen till Uttagsautomaten, vi gick, å gick, å gick, men inte hittade vi någon automat heller. Till slut så frågade vi en väktare om vägen och då hittade vi rätt. Sen blev det en spårvagn till Liseberg. Det var jättefint OCH jätteblött så vi har inga bilder därifrån.
Som Zoe sjunger på Lisebergr: "Vi ska åka karusell och äta karamell". Och det var just det vi gjorde :D

På vägen hem så stannade vi på Mc och åt kvällsmat, sen var det raka vägen till hotellet och sängen....

Nästa morgon så åt vi en stor frukost och så gav vi oss av hemmåt igen. Det var två trötta tjejer i bilen.
43773-32

43773-33






Alla fina hundar

Idag fick vi besök av kusinerna och mormor från Eskilstuna. De hade med sig lilla Tintin så jag passade på att försöka få ett kort med alla tre hundarna. Det var inte det lättaste men till slut så satt de där, och då gäller det att vara snabb med kameran :)

Alla fina hundar

Tidigt imorgon bitt så ska vi åka till Göteborg. Vi ska bo på hotell en natt och gå på Universeum och kanske även Liseberg på kvällen. Så på Måndag sp blir det en del bilder får sveriges väst sida :D